یک بررسی جدید نشان میدهد که ایربادها (هدفونهای بیسیم درونگوشی) (earbuds) در همراهی با اپلیکیشنهای تلفن هوشمند میتوانند به برخی از سالمندان دچار کمشنوایی در درک سخنان دیگران کمک کند.
پژوهشگران در یک بررسی جدید به این نتیجه رسیدند که ایربادهای موجود در بازار میتوانند در واقع در برخی از شرایط به عنوان سمعک هم عمل کنند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز این پژوهشگران در ۱۵ نوامبر ژورنال iScience. گزارش کردند که «ایرپاد پرو» (Airpod Pro) شرکت اپل از پنج استاندارد کیفی لازم برای این که وسیلهای به عنوان یک وسیله شخصی تقویتکننده صدا عمل کند، برخوردار است.
نتایج این بررسی نشان داد که «ایرپاد پرو» اپل که دارای فناوری «حذف سروصدا» (noise cancelling) همچنین به گروهی از سالمندان کمک میکند حرفهای دیگران را بهتر بفهمند.
دکتر ین فو چنگ، متخصص گوش و حلق و بینی در بیمارستان عمومی کهنهسربازان در تایوان گفت:«به اعتقاد ما بیماران دچار نقصان شنوایی خفیف تا متوسط ممکن است از استفاده از ایرپاد به عنوان وسیله کمکشنوایی نفع ببرند که هم به خاطر هزینه پایینتر و هم در دسترس بودن بیشتر آن است.»
تقریبا حدود یک سوم آمریکاییهای ۶۵ تا ۷۴ ساله و نیمی از افراد در سنین بالاتر آن حد از نقصان شنوایی را دارند که بر زندگی روزانهشان اثر بگذارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا ماه پیش فروش سمعکهایی قابلبرنامهریزی با تلفن هوشمند را تایید کرد که شخص میتوان بدون مراجعه به متخصص شنوایی یا انجام آزمایش شنوایی (ادیومتری) آنها را بخرد. این اقدام به هدف فراهم آوردن سمعکهای با قیمت ارزانتر برای مردم بود چرا سمعکهای پیشرفته در آمریکا قیمتی تا ۱۰۰۰۰ دلار دارند، اما این سمعکهای پایه که بدون آزمایش شنوایی از همه جا قابل خرید هستند، قیمتی در حد ۱۵۰۰ دلار دارند.
اما به گفته این پژوهشگران «ایرپاد پرو» قیمتی حتی ارزانتر دارد، یعنی فقط ۲۴۹ دلار.
علاوه بر این شرکت اپل خصوصیت جدیدی به نام Live Listen را در آیفونها گنجاند که به افراد اجازه میدهد از ایرپاد در همراهی با آیفون به عنوان یک وسیله تقویت صدا استفاده کنند.
مقایسه ایرپادها و سمعکهای برتر
این پژوهشگران دو هدفون درونگوشی شرکت اپل یعنی ایرپاد پرو و ایرپاد ۲ (Airpod 2) را با دو سمعک کاملا پیشرفته مقایسه کردند.
آنها رشتهای از آزمایشهای آکوستیک را در لابراتوار انجام دادند تا قدرت هر وسیله را اندازه بگیرند. آنها بعد از ۲۱ فرد دچار نقصان شنوایی خفیف تا متوسط خواستند در شرایط گوناگون از این وسائل استقاده کنند.
نتایج نشان داد که «ایرباد پرو» درست همان اندازه سمعکهای پیشرفته به افراد کمک میکند تا گفتار افراد را در محیطهای آرام درک کنند. این هدفونهای بیسیم درونگوشی در محیطهای شلوغ هم عملکرد خوبی داشتند، اما فقط هنگامی که سر وصدا از دو پهلو به سمت فرد میآمد. هنگامی که سروصدا از جلو میآمد، آنها نتوانستند به شنیدن بهتر فرد کمک کنند.
این پژوهشگران میگویند این نتایج با مسیر امواج صوتی و نیز الگوریتمهای پیچیده پردازش سیگنال که در وسائل کمکشنوایی پیشرفته به کار میروند، مربوط باشد و اظهار امیدوار میکنند که این یافتهها الهامبخش مهندسان در طراحی سمعکهای و فراوردههای شخصیتی تقویت صوت باشد که حساسیت بیشتری در جهات معین داشته باشند.
در چه مواردی ایربادها را میتوان به جای سمعک به کار برد
کارکرد «ایرپاد ۲» در میان چهار وسیله از همه پایینتر بود، اما حتی این وسائل مهم به افراد کمک کردند که سخنان دیگران را نسبت به شرایط بدون سمعک بهتر بشنوند.
این پژوهشگران میگویند در صورت وجود صدای پسزمینهای، سمعکهای برتر معمول همچنان عملکرد مطلوبی از لحاظ کمک دادن به شنوایی دارند، اما نقش هدفونهای بیسیم درونگوشی یا ایربادها در این وضعیت نامشخص است و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه وجود دارد.
آنها میگویند ایربادها به خصوص میتواندد برای آن گروه افراد دچار نقصان شنوایی مفید باشد که مشکلات ارتباتطی قابلتوجهی در سناریوهای روزانه مانند مکالمه در یک محیط کاری آرام یا در خانه ندارند. در چنین شرایطی استفاده از سمعک ممکن است برایشان ضروری نباشد، اما هدفونهای مرتبط با تلفن هوشمند با تقویت صدا تجربه آنها از زندگی روزمره را ارتقا میبخشد. همچنین از ایربادها میتوان در محیط نسبتا پرسروصدا مانند محیطی که چند نفر در آن صحبت میکنند و نیز در محیطهای نسبتا آرام مانند جلسه کاری یا کلاس درس برای تقویت صدا استفاده کرد.
کارشناسان میگویند هدفونهای درونگوشی بیسیم دیگر هنگامی که با اپلیکیشنهای تقویت صدا مزدوج میشوند، میتوانند به اندازه «ایرپاد» اپل مفید باشند و این سودمندی ویژه «ایرپاد» نیست.
بیشتر بخوانید:
-
آیا ایرفون و ایرباد برای شنواییتان خطرناکتر از سایر هدفونها هستند؟
کد خبر 726275
-
ای کاش همسرتان غر بزند، یعنی رابطه هنوز زنده است! | اغلب واکنش شما در مقابل گله و شکایتهای همسرتان چیست؟
-
آیا هدفونهای درونگوشی بیسیم (ایربادها) به افراد دچار کمشنوایی کمک میکنند؟
-
تصاویر رزمایش مشترک ترکیه و جمهوری آذربایجان در مرز ایران | ایجاد پل متحرک روی ارس
-
تصاویر | پوشش متفاوت نماینده زن پارلمان عراق در تهران | حجاب او در بغداد را هم ببینید
-
مجری تلویزیون به علی دایی: بیش از این خودت رو مسخره نکن | مرد باش و تا روز سـقـوط جمهوری اسلامی کاسبی نکن!
-
پلمب یک داروخانه به دلیل اعتصاب توسط اطلاعات سپاه | داروخانهها بهانه قطعی سایت هم نیاورند؛ برخورد میشود
-
ادعای تازه آمریکاییها درباره فعالیت های ایران در جزیره قشم | آنچه تصاویر ماهوارهای جدید نشان میدهد
-
عکس | جنجالی شدن دست نوشته ۷ سالگی نیکا شاکرمی | ماجرای عجیب «شجاع دل» با دست خط و ادبیاتی متفاوت
-
ببینید | جدیدترین حرفهای توماج صالحی پس از بازداشت | خواننده جنجالی پشیمان شد ؛ کاش میتوانستم …
-
تصاویر رزمایش مشترک ترکیه و جمهوری آذربایجان در مرز ایران | ایجاد پل متحرک روی ارس
-
عکس | حرکت عجیب و خطرناک ستاره مراکش پس از حذف اسپانیا
-
۳ بازیکن و یک مربی فوتبال ایران دستگیر شدند
-
پلمب یک داروخانه به دلیل اعتصاب توسط اطلاعات سپاه | داروخانهها بهانه قطعی سایت هم نیاورند؛ برخورد میشود
-
درخواست عجیب اتحادیه مرغداران از مردم | مرغ در خانههایتان ذخیره کنید تا …
-
پست AFC در خصوص ملی پوش ایران | ۴ بازیکن به یک دلیل ساده سوژه شدند!
-
مجری تلویزیون به علی دایی: بیش از این خودت رو مسخره نکن | مرد باش و تا روز سـقـوط جمهوری اسلامی کاسبی نکن!
-
آیا ایرفون و ایرباد برای شنواییتان خطرناکتر از سایر هدفونها هستند؟
-
یک میلیارد نفر جوان و نوجوان در معرض خطر ناشنوایی ناشی از شنیدن موسیقی با صدای بلند هستند
-
آشنایی با ناشنوایی ناشی از سروصدا
-
سمعکی که از هدایت استخوانی استفاده میکند